Sivu 1/1

DIY kotihifijärjestelmät

ViestiLähetetty: Pe Loka 24, 2014 12:42
Kirjoittaja panoliemi
Hei kaikki! Oon tosiaan uus tällä foorumilla, ja mulla olis tarkotuksena rakennella vähä äänentoistoa uusiks ens talven aikana. Ohjelmana käytän Sketch Upia, tarkotettua vissii lähinnä talojen tms. suunnitteluun, mutta koska myös ilmaisversiosta löytyy mittayksiköks millimetrit, tuntuis se toimivan iha hyvin myös koteloiden suunnitteluun :P Laitan aina välillä joistaki prototekeleistä kuvaa tänne varmaa nii saa sitte sanoa iha rehellisesti mielipiteensä ja kysellä mitä mieleen tulee, vastaan jos osaan.. :D Olis kiva nähä myös muiden ite rakentamia laitteita, jos sais vaikka jotaki inspiraatiota tai muuta.

Mutta tosiaan tuo äsken näin aamusesta vääntämä tekeles...

Kuva

Etukajareis tulee pohjaan Peerless XXLS-10" (näillänäkymin) subi n. 55l laatikolla ~25-30hz virityksellä.. Yläpääks Peerless SDS -sarjan 6.5" elementti + 2x ScanSpeak D2608. Etukajarit joko aktiivisena tai simppelisti vaan riittävällä 2ch päätevahvistimella..

Takasis diskanttina toimii sama ScanSpeak D2608, ja kaveriks SDS -sarjan 5.25" elementti.. Takalaatikot soi varmaanki suoraa Denonin perästä joka nyt ainaki tällähetkellä hoitaa vahvistimen virkaa..

Ideoita tosiaan saa kertoa ja mielipiteensä jakaa..

Ps. "näkyvien" elementtien päälle tulee tosiaan sellane verkko, omasta mielestä ainaki paremman näkönen ku elementit ei oo paljaana (:

Re: DIY kotihifijärjestelmät

ViestiLähetetty: La Helmi 07, 2015 15:27
Kirjoittaja weapea
Löytyy kotoo Tee itse hifikaiuttimia by Pekka Tuomela.

Kirjassa järkevästi ohjeita ja muuta. Ohjeissa myös ihan kaupoissa myynnissä olevien hifi-kajareiden ohjeita!

Paljonko tarjotaan ? en tartte ite, koska vanhat venäläiset kajarit ja roskista löytyny vahvari levarikasetti(josta poistin levarin ja kasetin turhina) ajaa asiansa.

Re: DIY kotihifijärjestelmät

ViestiLähetetty: La Helmi 07, 2015 18:05
Kirjoittaja Jussi
?
Kaiutinsuunnittelussa minun tietääkseni ulkonäkö on se viimeisin suunniteltava. Joka tehdään niillä ehdoilla, mitä muut rakenteet vaativat. Eli siis kuvan piirtäminen ei ole kaiutinsuunnittelua.

Re: DIY kotihifijärjestelmät

ViestiLähetetty: Su Helmi 08, 2015 10:08
Kirjoittaja weapea
Koska ei tota rahaa o liikaa, paras kaiutin on sellanen, joka pelaa. näöstä5.

Ja oikeestaan vielä sitäkin hienompi kajari on sellanen joka ei näy ollenkaan. Laitoin mun 3 istuttavan sohvan käsinojiin kajarit, ja takaselkämykseen basson, kyllä potkii! Saman tein aikanaan Lada-autossani, 16" Basso vaneriin ja vaneri takapenkin ja takapoksin väliin uretaanilla.(joutu vähä rälläköimään)
Samoin mun farkkuvolvossa olin takasivulokeroon ympänny kajarin, oisko ollu 13".. jytisi vaikkei mitään näkynykään ulospäin/sisälle, vahvarinki piilotin takapoksin lokarin päälle verhoilun taakse. Eipä rosvot hokannu.

Lisäks mistä tahansa kajarista saa paremman vaihtamalla sisuskalut! (elementit, jakosuotimet..)
Aikanaan "lopen" vahinkovarastossa myytiin pelkät kotelot 16000 markalla, päällä luki että niistä oli maksettu vakuutuskorvauksia 27000! nimittäin ne oli kaiketi tökätty johonki halpis-vahvariin kiinni volumet täpöllä, ja poks poks kaikki elementit revenny ja lisäks potkittu lyttyyn vakuutusyhtiön hallissa...

alkaa menee oftopic..