Sivu 1/1

QFP-48 kiinnitys

ViestiLähetetty: To Touko 01, 2014 15:10
Kirjoittaja TAP
7x7 mm ja 48 -jalkainen pintaliitospiiri irroitettu onnistuneesti. Yllätykseksi sen pohjassa on jäähdytyspintaa ja se olikin aika lujasti jollain liimalla kiinni.

Laitanko vain vähän piitahnaa ja tinaan uuden piirin paikoilleen (yritän) vai pitäisikö käyttää jotain muuta keinoa.

Re: QFP-48 kiinnitys

ViestiLähetetty: Pe Touko 02, 2014 17:37
Kirjoittaja jahonen
Veikkaisin tuon olleen juotettu pohjastaan kiinni. Oikeaoppinen tapa olisi juottaa kuumalla ilmalla uusi piiri tuohon paikalleen.

t. Janne

Re: QFP-48 kiinnitys

ViestiLähetetty: Pe Touko 02, 2014 19:20
Kirjoittaja TAP
Taidatpa olla oikeassa. Miten temppu tehdään piiriä tuhoamatta?

Lämpöä johtavaa pastaa voisi levittää suuremmalle alalle, mutta toki tinalla taitaa olla paljon pienempi terminen resistanssi...

Re: QFP-48 kiinnitys

ViestiLähetetty: La Touko 03, 2014 13:58
Kirjoittaja jahonen
Aika usein se pohjapadi pitää olla myös sähköisesti kytketty joten piitahna ei ole välttämättä hyvä ajatus. En ole kyllä ikinä saanut oikeilla juotosvälineillä kuumentamalla yhtään piiriä hajalle, joten uskaltaisin suositella ensisijaisesti sopivaa kuumailma-asemaa jollain 350-400 asteen lämpötila-asetuksella. Tietenkin kuumailmapuhallinkin käy mutta sitten pitää lämpötila jollain saada noille kantturoille, ettei piirilevy vaurioidu. Piirilevyn delaminaatio / naapurikomponenttien sulaminen on oman kokemuksen mukaan suurin riski kuumailman käytössä.

Oikeaoppisesti tuosta pitäisi poistaa vanha tina kokonaan ekaksi, sitten levittää sopiva määrä pastaa tuohon padille, piiri paikalleen oikeaan asentoon, sitten kuumennusta niin kauan kunnes piiri siihen "laskeutuu" kiinni. Tietenkin pastaa voisi laittaa myös noihin muihin pinneihin, mutta sitten ei voi varmistua tökkimällä että pohjapadi on todella juottunut.

t. Janne

Re: QFP-48 kiinnitys

ViestiLähetetty: La Touko 03, 2014 16:09
Kirjoittaja TAP
Kiitos neuvoista. Vähän meni hankalemmaksi kuin oletin. Piiri on Allegro PMD1000, joka ohjaa pientä väripyörän moottoria videoprojektorissa. Datatiedot piiristä tuntuvat olevan myös vaikeasti saatavilla.

Pitää yrittää kysellä jos alueelta löytyisi paja, jossa piirin kiinnitys onnistuisi kunnon välineillä.

Olen kuvitellut puolijohteiden tuhoutuvan jo 200 asteessa...