Sivu 1/1

Mulitimittari näyttää vain "-OL"

ViestiLähetetty: La Loka 17, 2015 18:47
Kirjoittaja Tomia
Joskus harvoin tulee tarve mittailla ja sksi hankin joskus käytetyn Meterman 30XR:n. Nyt kun otin sen kaapista ja käänsin käyntiin, näytössä luki lähinnä vain -OL. "Lähinnä" tarkoittaa, että näyttö muuten toimii kuten pitää eli "ikonit" (A, V jne) tulevat näkyviin. Lisäksi tuon -OL:n alussa, keskellä tai perässä on piste riippuen sitä, missä kohdin säädin on. Varoitusäänet kuuluvat ja valot vilkuvat kuten pitääkin.

Googeletus kertoi, että -OL tarkoittaa "under range". Elikkä jos ymmärrän oikein, sen pitäisi näkyä, jos mittailisin jotain liian korkealla asetuksella. Vai? Mutta sillä ei ehkä ole väliä, koska en siis mittaa mitään; -OL tulee näkyviin heti ja vaikka mittausjohdot eivät ole edes kytketty.

Vaihdoin patterin ja sulakkeen. Tosin en tiedä, oliko varasulake ehjä.

Meneekö roskiin? Saahan noita perusvehkeitä alle kympillä ...

Re: Mulitimittari näyttää vain "-OL"

ViestiLähetetty: La Loka 17, 2015 21:55
Kirjoittaja Jussi
Kokeiles jollain muulla alueella, kun vastusmittauksella.... Tai mittaa sitä, mitä sillä valitulla alueella on tarkoitus mitata.

Re: Mulitimittari näyttää vain "-OL"

ViestiLähetetty: La Loka 17, 2015 22:25
Kirjoittaja Tomia
Jussi kirjoitti:Kokeiles jollain muulla alueella, kun vastusmittauksella.... Tai mittaa sitä, mitä sillä valitulla alueella on tarkoitus mitata.


Mittaaminen ei vaikuta asiaan. Virheilmoitus tulee heti kun laitteen kytkee päälle eikä poistu vaikka pyörittää säädintä miten tai laittaa mittauspuikkoja mihin kiinni. Joku komponentti siellä on kai rikki, sellainen joka saa vehkeen sekoilemaan eli luulemaan, että yritetään mitata jotain suurta vaikka laite tunnistaa vain jotain "under range"? (Jos painan HOLD-nappulaa samalla kuin väännän päälle, näyttöön jää "-000" ilmeisesti siksi, että tuo "koodi" vilahtaa aina käynnistettäessä ennen kuin tulee se -OL.)

Re: Mulitimittari näyttää vain "-OL"

ViestiLähetetty: Ke Loka 21, 2015 12:58
Kirjoittaja Raimo
Oletko vaihtanut patterit?

Re: Mulitimittari näyttää vain "-OL"

ViestiLähetetty: To Loka 22, 2015 12:30
Kirjoittaja Tomia
Raimo kirjoitti:Oletko vaihtanut patterit?

Jeps. Tilasin jo halpismittarin, mutta varmaan pitää vielä tsekata se toinen sulake, joka on ohjekirjan mukaan jossain laitteen sisuksissa.