Sivu 1/1

Vakiovirtalähteen testaus

ViestiLähetetty: Ma Tammi 04, 2016 10:30
Kirjoittaja msysta
Asensin teholedejä vakiovirtalähteen perään ja kuormaliittimen mokoma jäi huonosti kiinni testatessa --> lähde ilmeisesti räpsäytti täydet jännitteet ledeille ja kaikki kärähtivät sen siliän tien, toimivat kuitenkin minuutin verran eli kytkentä oli oikein ja vasta piuhaa liikautettaessa napsahti.

Nyt kiinnostaisi tietää miten kannattaisi testata virtalähteen toiminta ettei sekin vaurioitunut samalla, ei viitsisi poltella enempää noita spotteja hajalle. Sen verran mittasin että toisiosta pukkaa ilman kuormaa yli 200 volttia. Liekö tavanomaista, tyyppitarrassa sanotaan että 600mA virralla max jännite olisi 63V. Tyhjäkäynnillä tuo kumminkin kai voi ylittyäkin, ehkä? Jonkinlainen keinokuorma tuohon kai pitäisi rakennella, mutta millainen?

Kamppeet ovat näitä:

http://www.muudi.fi/saadettava-vakiovir ... 050ma-mv05
http://www.muudi.fi/led-spotti-3w-cree-led-ip44-dl61

Firmassa eivät osanneet sanoa vielä mitään tuohon testauskysymykseen. "osta uudet powerit" jep.

Re: Vakiovirtalähteen testaus

ViestiLähetetty: Ma Tammi 04, 2016 14:12
Kirjoittaja Jussi
Vakiovirtalähde on nimensä veroinen. Oikein toimivana sen pitäisi antaa aina se määrätty virtansa oikosulusta ulostulon maksimijännitteen mukaiseen kuormaan asti. Sitten kun ulostulojännitteen nousuvara on loppu, alkaa virta tippua, jos kuorman vastus vielä kasvaa. Näin siis teoriassa, käytännössähän niille on annettu joku alue, jolla toiminta ainakin taataan. Kaksi testivastusta kuormaksi laskeutuu helposti annetuilla jännitealueen ylä- ja alarajalla, sekä annetulla vakiovirralla. Kummallakin vastuksella virta pitää olla sama, jännite muuttuu.

Jos se on antanut täydet jännitteet kuorman kanssa, se ei liene toimiva.

Re: Vakiovirtalähteen testaus

ViestiLähetetty: Ti Tammi 12, 2016 13:32
Kirjoittaja L18
Tuon datasheetissä lukee että "no load output voltage(max)" on 110V.
Oletko kokeillut ledejä jollain toisella virtalähteellä että on varmasti rikki? Jos siitä hajosikin pelkkä virtalähde...?