Sivu 1/1

Kolvaus pcb membraanikytkimen johtimiin

ViestiLähetetty: Ma Marras 27, 2017 21:34
Kirjoittaja yllis
Kuinka tuollaiseen piirilevyn painettuun membraanikytkimen johtimiin voisi hyvin kolvata johdot kiinni. Ongelmana minulla on ollut ettei kolvattu johto tartu, vaan irtoaa heti kun vähänkin koittaa. Olen yrittänyt pidentää kolvin pitoaikaa piirilevyssä, muuttaa kolvin lämpötilaa, raaputtaa pintaa karheammaksi yms, mutta liitos ei meinaa pysyä.

Re: Kolvaus pcb membraanikytkimen johtimiin

ViestiLähetetty: Ti Marras 28, 2017 21:53
Kirjoittaja Raimo
Mää koittaisin sähköä johtavaa liimaa tai lakkaa... Esim. takalasin lämmittimen korjaukseen käytettävä lakka vois toimia.

Re: Kolvaus pcb membraanikytkimen johtimiin

ViestiLähetetty: Ke Marras 29, 2017 16:43
Kirjoittaja yllis
Kiitos vastauksesta. Tuo vaikuttaa järkevältä lähestymistavalta.
Nopealla googletuksella tosin näyttää sille, että suurin osa tuotteista ovat sähköä johtavia maaleja, joiden liimausominaisuudet eivät ole selvillä.
Osaisiko joku suositella jotain sähköä johtavaa tuotetta, jolla voisi liimata johtimet virtapiiriin?

EDIT:
Viimeisin idea on kokeilla sähköä johtavaa maalia ja sen kuivuttua reilusti perusepoksia päälle kiinnittämään johdin paikalleen.

Re: Kolvaus pcb membraanikytkimen johtimiin

ViestiLähetetty: To Marras 30, 2017 2:25
Kirjoittaja Jussi
yllis kirjoitti:Viimeisin idea on kokeilla sähköä johtavaa maalia ja sen kuivuttua reilusti perusepoksia päälle kiinnittämään johdin paikalleen.


Ääni tälle. Varsinkin, jos kyse on enempi signaalitasoista, eikä virtaa liiku isommin. Lämmitä epoksia vähän sitten liimausvaiheessa, että mahdolliset ilmakuplat poistuu. Ne muuten alkaa elämään lämpövaihteluissa ja liikuttaa liitosta.

Re: Kolvaus pcb membraanikytkimen johtimiin

ViestiLähetetty: Ma Joulu 25, 2017 18:07
Kirjoittaja yllis
Lopputulos tähän oli, että tuo sähköä johtava lakka oli niin ohutta, ettei liitosta saanut sillä luotettavasti tehtyä.
Loppujen lopuksi raaputin tuon grafiitille näyttävän materiaalin pois piirilevyltä, jolloin sen alta paljastui kupari. Siihen sai johtimet kolvattua.