Sivu 1/1

Kiillotuskoneen pyörimisnopeus liian suuri - muokkaus?

ViestiLähetetty: Ti Kesä 27, 2017 10:38
Kirjoittaja Sähkötiainen
Tuli hommattua auton vahaamista varten tuommoinen Einhellin rälläkkä-mallinen oikeasti laadukas ja tehokas kiillotuskone. Mutta ainoa ongelma onkin kiertoteitse sen liiallinen kehittyneisyys. Laitteessa on automaattinen, elektroninen nopeudensäätö, mikä tarkoittaa vakionopeudensäädintä. Vaikka laittaisit 80 karkeuden hiomalaikan siihen, niin säädin pitää kierrosluvun samana. Jos laitteessa olisi ollut otaksumani "vanhanaikainen" säädin, niin pienimmällä asetuksella kierrokset olisivat rasituksessa laskeneet luultavasti jopa lähes nollaan.

Laite olisi ollut aivan mahtava, jos säätö olisi alkanut nollasta. Nyt pienin pyörintänopeus on säätimen nestekidenäytön numeroasteikolla 10, joka on 1000 rpm. Aivan liian suuri nopeus auton vahaamiseen. Noin 100 - 300, tai korkeitaan 500 kierrosta minuutissa olisi oikea nopeus. Maksimiasetus on 3500 kierrosta minuutissa, eli numero 35.

Kierroksia pitäisi saada alaspäin. Mitenhän tällainen saattaisi onnistua? Säätimestä on alla olevassa linkissä kuvia. Moottoriin menee vain kaksi johtoa, ja moottori on hiilellinen. Eli ilmeisesti säädin laskee kierrosnopeutta moottorille menevästä virrasta? Pystyisiköhän säädintä sitten muokkaamaan niin, että laitteeseen ohjelmoitaisiin vielä vaikka tasot 2 - 9?

Elektroniikan tietämykseni on vahvasti vaatimatonta perustasoa, eli suunnilleen P = UI ja kolvi pysyy kädessä. Voisin tästä mahdollisesta ohjelmoinnista vaikka maksaa sopivan summan, jos on kiinnostusta!

Kuvalinkki: https://1drv.ms/f/s!Arh7px51ORTegjHmmWikHDzMpkSW