Sivu 1/1

Kameravalvonta / Auton akusta useita 12V ja max. 2A lähtöjä?

ViestiLähetetty: Ma Loka 02, 2017 20:14
Kirjoittaja OuDog
Heippa!

Meillä töissä aloimme virittelemään valvontakameroita, johtuen kiinteistömme edustalla tapahtuneista ilkivalta-tapauksista.

Ensin ostettiin verkkokauppa.comista erittäin passelin oloinen NVR-laite, jossa PoE (power over ethernet) ja jonka mukana tuli 4 laitteeseen sopivaa PoE-kameraa.
Kaikki näytti aluksi toimivan, mutta kohtasimme pian ensimmäisen ongelman: alkuperäisellä kameralla ei saanut auton rekisterikilvestä selvää, joten tarvittiin kamera, jolla tuokin onnistuisi. Tämän jälkeen huomattiin, että kameralla sai rekisterinumerosta selvää päivällä, mutta ei yöllä. Noh, eihän siinä, suunnaksi ebay ja pienen tutkimisen jälkeen löytyikin sopivan oloinen kamera ja juurikin tähän tarkoitukseen.

Nyt ongelmaksi kuitenkin on muodostunut, että NVR-laite ei kykene syystä tai toisesta enään vastaamaan virran tarpeeseen ja/tai joihinkin rj45-portteihin ei tule enään riittävästi virtaa.

Noh... Lopulta kameroiden virran saannin voisi varmaan hoitaa yksittäisillä verkkovirtamuuntajilla, jotka antaisivat 12V ja max. 2A. Tämä kuitenkin tarkoittaisi vain sitä, että kamerat toimisivat vain niin kauan, kunnes mahdollinen sähkökatko ajaisi kaiken alas ja tästä on nyt tullut suurin ongelma. Eli laitteet olisi mukavampi kytkeä akkuun, joka varmistaisi virran jatkuvan syötön ja jota ladattaisiin sitten jollakin järkevällä metodilla.

Eli, olisiko teillä, oi suuret tietäjät, neuvoja tilanteeseen?

Oma ajatus olisi, että kytkisimme kaikkiin laitteisiin virrat yhdestä 35-55Ah 12V auton akusta, jotenkin rajoittaisimme kaikkiin kameroihin 2A virransyötön ja videotallentimeen vielä muuntaisimme 48V ja 1,5A?

Kuullostaako ihan hullulta?

Tässä vielä linkit kaikkiin tuotteisiin:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... lentimelle

https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... ja-kameraa

http://r.ebay.com/fqA7qO

http://r.ebay.com/XlvrTA

Kiitos ajatuksista ja ideoista jo etukäteen :mrgreen:


- OuDog

Re: Kameravalvonta / Auton akusta useita 12V ja max. 2A läht

ViestiLähetetty: Ke Loka 04, 2017 12:06
Kirjoittaja Raimo
Moro. Jos on varaa UPS:iin ostaisin sellaisen.

Re: Kameravalvonta / Auton akusta useita 12V ja max. 2A läht

ViestiLähetetty: Ke Loka 04, 2017 20:19
Kirjoittaja jolla
minulla on kaikki kamerat suoraan 12v akusta, ei converttereita, kesäisin paneli lataa akkuja mutta siinä on halpa 19€ akkulaturi pitämässä akut virroissa silloin kun aurinko ei paista. kaikki alle 12v laitteet on akun perässä. 60ah akku riittää arviolta yön ajaksi ainakin viidelle kameralle, siis jos sattuu oleen virrat poikki