Tiedote ylläpidolta:

Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.

Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.

Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.

Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.

Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.

-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com


wallius hitsausinvertteri ei toimi

Täällä voit kysyä apua tietokoneeseen ja muihin kodin laitteisiin liittyviin ongelmiin

Valvoja: Moderaattorit


Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: Pe Helmi 21, 2014 20:24
Heips,

Mistähän kannattaisi alkaa etsiä vikaa kun (wallius win 140) hitsausinvertteri ei lähde käyntiin, ei pala merkkivalo eikä mikään tapahdu. Manuaalissa oli maininta sisäisestä sulakkeesta, minkähänlainen se mahtaa olla kun ei pistä silmään. Sen verran tutkin asiaa että ekalta kortilta lähtee 225 volttia eteenpäin. Kiitos jo etukäteen jos jollakulla on ideoita asiaan liittyen!
Avatar
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 597
Liittynyt: Su Tammi 28, 2007 14:31
ViestiLähetetty: La Helmi 22, 2014 17:40
Tervetuloa!

No ensimmäisenä voisit laittaa vaikka kuvia sisuksista. :roll:

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: Su Helmi 23, 2014 19:31
No niin, tässä pari kuvaa. Kuvan yläosassa olevat kaksi harmaata johtoa menee alemmalle piirilevylle tasasuuntaussiltaan josta mittasin tuon vaihtosähköjännitteen 225 volttia. Tasurin jälkeen 303 volttia tasajännite.(nämä kaikki näkyvät tuossa kytkentäkaaviokuvassa) Sitten tuosta alemmalta piirilevyltä lähtevät kaksi sinistä johtoa menevät kai muuntajaan?? (en tunne tuota piirrosmerkkiä, näkyy kytkiksessä, nuolilla merkatut navat RV1 ja RV2) Niistä en saanut mitattua mitään lukemaa. Mitähän siellä pitäisi olla? Missä vika? Hyviä vinkkejä kaivataan.
Liitteet
piirilevyt.jpg
piirilevyt.jpg (484.66 KiB) Katsottu 4375 kertaa
kytkentäkaavio.jpg
kytkentäkaavio.jpg (394.64 KiB) Katsottu 4375 kertaa

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: Su Helmi 23, 2014 19:52
Ja tuo rele kans kiinnostaa, mitä se kytkee ja tekee? Eli laite ei tosiaan inahdakaan eikä merkkivaloja syty palamaan.
Liitteet
piirilevy 2.jpg
piirilevy 2.jpg (483.11 KiB) Katsottu 4366 kertaa
Avatar
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 597
Liittynyt: Su Tammi 28, 2007 14:31
ViestiLähetetty: Su Helmi 23, 2014 22:04
Mittaa onko CN4 napojen 1 ja 2 välillä yhteys?

Ellei, niin seuraa johtoa lämpösuojaan, jospa vain se olisi lauvennut...
Releen tulisi vetää että muuntaja saa virtaa RV1 RV2 välille ja tämä lämpösuoja voi estää sen.

OLE VAROVAINEN NOIDEN ISOJEN KONKKIEN KANSSA

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: Ma Helmi 24, 2014 20:38
Ok, täytyy tutkia asia vkonloppuna kunhan palaan reissusta

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: To Helmi 27, 2014 19:00
No niin, tutkimukset jatkuu. Tsekkasin tuon lämpösuojan ja mittari näyttää nollaa, eli yhteys siis on. Vika on siis jossain muualla

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 594
Liittynyt: Ma Tammi 29, 2007 21:52
ViestiLähetetty: To Helmi 27, 2014 21:43
Tuo rele on todennäköisesti tuo kun kuvassa lukee Control. Sen vetämättömyys selittää myös sen ettei nuolilla merkkaamiisi pisteisiin tule jännitettä. Veikkaisin että vika on joko piirilevyllä 15.14.243 tai 15.14.244.

Kun tuosta olisi oikea kytkentäkaavio eikä tuollaista vähän sinnepäin piirrettyä lohkokaaviota niin pystyisi edes jotain vikakohtia arpomaan mutta nykyisillä tiedoilla en ainakaan itse osaa sanoa paljoa enempää.

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: To Helmi 27, 2014 22:00
Aivan, täytyy yrittää vaan mittailla tuleeko tuolle releelle ohjausta jos vaikka tuo rele ois sökö

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: La Marras 12, 2011 14:56
ViestiLähetetty: To Helmi 27, 2014 23:06
Tuskin se "control" on mikään yksi rele. Eiköhän se ole se koko invertteriosa.
Avatar
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 597
Liittynyt: Su Tammi 28, 2007 14:31
ViestiLähetetty: La Maalis 01, 2014 17:30
Jussi kirjoitti:Tuskin se "control" on mikään yksi rele. Eiköhän se ole se koko invertteriosa.


Se on juuri sen releen kärki.
Pitää seurata mistä sen kela saa (tai sai) ohjauksen niin tiedetään mitä kaikkea tuo "Control" on.
Ainakin sitä ohjannee myös lämpösuoja joka oli ilmeisin vikapaikka ja siksi veikkasin sitä ensin.
Kieltämättä kuvan toteutus on heikko ja suuntaa antava.
Kun rojuja pääsisi pyörittämään kädessä, kuvakin voisi selvetä hieman.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: La Marras 12, 2011 14:56
ViestiLähetetty: La Maalis 01, 2014 17:48
Duunari kirjoitti:
Jussi kirjoitti:Tuskin se "control" on mikään yksi rele. Eiköhän se ole se koko invertteriosa.


Se on juuri sen releen kärki.
Pitää seurata mistä sen kela saa (tai sai) ohjauksen niin tiedetään mitä kaikkea tuo "Control" on.
Ainakin sitä ohjannee myös lämpösuoja joka oli ilmeisin vikapaikka ja siksi veikkasin sitä ensin.
Kieltämättä kuvan toteutus on heikko ja suuntaa antava.
Kun rojuja pääsisi pyörittämään kädessä, kuvakin voisi selvetä hieman.


Edelleen veikkaan, ettei siellä ole tuolla kohti mitään relettä, joka hoitaa muuntajalle sähköä. Se kytkin-piirrosmerkki kuvannee aktiivista ivertteriä ja sen fetti tms. pääteastetta. Kaikkea yhdessä. Eikä muuntaja ole mikään rautasydän 50Hz muuntaja.

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: La Maalis 01, 2014 19:43
Jep, löytyihän sieltä sisäinen sulakekin, jossa oli yhteys poikki.(pieni valkoinen keraaminen piirilevyyn tinattu palikka,joka pilkottaa hieman tuon kelan tällä puolella). Korvasin sitä väliaikaisesti oikojohdolla ja noiden kahden harmaan johdon vieressä oleva sininen mötikkä(film capasitor) päästeli vähän savua. :) Se, ja sulake on nyt hankinnassa ja tutkimukset jatkuvat.. Piakkoin saan myös varaosakoneen. Onhan tämä mielenkiintoista ja opettavaistakin. Täytyy myöntää että tuo kaavio on vähän kökkö.

Kokelas
Kokelas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:17
ViestiLähetetty: La Maalis 01, 2014 19:45
Niin ja virrat sentään taisi jo käydä päällä!
Avatar
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 597
Liittynyt: Su Tammi 28, 2007 14:31
ViestiLähetetty: Su Maalis 02, 2014 0:56
Jussi kirjoitti:
Edelleen veikkaan, ettei siellä ole tuolla kohti mitään relettä, joka hoitaa muuntajalle sähköä. Se kytkin-piirrosmerkki kuvannee aktiivista ivertteriä ja sen fetti tms. pääteastetta. Kaikkea yhdessä. Eikä muuntaja ole mikään rautasydän 50Hz muuntaja.


Alimmassa kuvassa näkyy selvästi isojen konkkien vieressä 24vdc kelainen "finder" rele.
Ellei se ole tuo kärki niin missä se rele sitten sitten on tuossa kaaviossa?
Seuraava

Paluu Tekninen tuki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron