Sivu 1/1

Rälläkän pyörimisssuunnan vaihto

ViestiLähetetty: Pe Heinä 11, 2014 8:08
Kirjoittaja Raimo
Tarina kertoo, että kivileikkaajat ja betonimiehet kääntää tavllisesta rälläkästä pyörimissuuntaa kivitöitä varten. Kaupalliset sovellukset vahvistaa käsityksen väärän kätisestäs pyörimissuunnasta, mutta kestääköhän nuo kulmahiomakoneet väärää pyörimissuuntaa. Pyörimissuunnan vaihto on monessa suhteessa ongelmallinen, kuten esim mutterin pyryminen oikean käden kiinnituksellä jne jne, mutta tuleeko elektroniikan puolelta jotain esteitä? Miten hiilet ym kestää tuota. Onko kellään kokemuksia?

Re: Rälläkän pyörimisssuunnan vaihto

ViestiLähetetty: Pe Heinä 11, 2014 9:16
Kirjoittaja Jussi
Laikan mutteri ei pysy kiinni. Yhtään tehokkaammassa konessa on ankkurissa käämissä "ennakkoa" sillai, että hiilien paikka tai kentän asento jää vääräksi suunnan vaihdossa. Voi sen puolesta kestää aikansa, mutta käy rumasti. Lisäksi "työntävän"koneen käyttö on perseestä ja tuuletinsiiven muotoilu ei useinkaan ole symmetrinen.
Saahan sen leikkaamaan "väärin", kun käännät sen vaan ympäri. Laikan suoja ja kahva vaan toiselle puolen.

Re: Rälläkän pyörimisssuunnan vaihto

ViestiLähetetty: Pe Heinä 11, 2014 16:05
Kirjoittaja StiNgeR
Joissakin kivi/betonihommissa tuo "väärin päin" pyörivä rälläkkä on kyllä ihan kätevä. Tosin, en ole kuullut että kukaan olisi kääntänyt itse moottoria pyörimään toisin päin vaan juurikin Jussin mainitsemalla tavalla eli käännetään laikkasuoja toiselle puolelle ja käytetään konetta ylösalaisin.

Re: Rälläkän pyörimisssuunnan vaihto

ViestiLähetetty: Ti Heinä 15, 2014 22:27
Kirjoittaja Raimo
No perskeles noinhan se tosiaan pyörähtää ympäri... Vielä kun saa pölyn poiston koneeseen jotenkin, niin johan alkaa betoni myötäämään ;)