Sivu 1/1

Linjatasoinen ääni mikkituloon

ViestiLähetetty: La Tammi 05, 2013 23:22
Kirjoittaja mma
Minun pitäisi saada kytketyksi tietokoneesta ääni (kai linjatasoinen) mikserin mikkituloon (xlr-liitin, balansoitu). Löysin tuohon ohjetta netistä:
http://www.epanorama.net/circuits/line_to_mic.html

Mutta tuossa mikkilähtö on balansoimaton. Miten muutan 3,5 mm stereoplugin lähdön sopivaksi balansoituun mikin xlr-liittimeen?

Re: Linjatasoinen ääni mikkituloon

ViestiLähetetty: Su Tammi 06, 2013 9:53
Kirjoittaja StiNgeR
Linjatasoisesta epäsymmetrisestä stereolähdöstä siis pitäisi saada balansoituun mikkituloon signaali. Itse ainakin ensiksi summaisin vasemman ja oikean kanavan vastuksilla monosignaaliksi ja perään tuollainen linkissäkin esitetty vastusdemppari. Sen lähtöpuolelta "plussa" XLR:n pinniin 2 ja "miinus" pinniin 3. Tai jos oikein hifistelisin niin ottaisin duunista muuntajakortin, sillä kun saisi samalla galvaanisen erotuksenkin. Eikö mikserissä ole linjatasoisia inputteja enää vapaana kun joudut mikkituloon kytkemään?

Jos audiokytkennät muutenkin kiinnostavat, niin suosittelisin googlettamaan netin syövereistä AudioKirja -nimisen opuksen, on ihan ilmainen ja siinä on kerrottu aika paljon juttuja äänentoistosta.

Re: Linjatasoinen ääni mikkituloon

ViestiLähetetty: Ma Kesä 08, 2015 0:02
Kirjoittaja ex4
StiNgeR kirjoitti:Jos audiokytkennät muutenkin kiinnostavat, niin suosittelisin googlettamaan netin syövereistä AudioKirja -nimisen opuksen, on ihan ilmainen ja siinä on kerrottu aika paljon juttuja äänentoistosta.


Kiitoksia kirjavinkistä näin keskustelun ulkopuoliselta lukijalta. Varsin mainion oloinen opus tuo AudioKirja. Säästetään seuraavalta googlaamisen vaiva, löytyypi ainakin täältä: http://ari.lepoluo.to/audiokirja/