Sivu 1/1

Omituinen häiriö

ViestiLähetetty: Su Huhti 07, 2013 17:16
Kirjoittaja mma
Mikseriin on kytketty stereotulo kannettavan tietokoneen äänikortilta. Mikserin lähistöllä on ilmanvaihdon ohjauspainikkeet 1/2- ja 1/1-nopeuksille iv-puhaltimen ohjaukseen. Ohjausjännite on 24 V AC. Kun ilmanvaihdon kytkee päälle tai sammuttaa, kuuluu kaiuittimista räsähdys. Häiriöääni häviää, kun tietokoneen virtajohdon irrottaa. Mistähän moinen ongelma voisi johtua?

Re: Omituinen häiriö

ViestiLähetetty: Ke Huhti 10, 2013 8:21
Kirjoittaja jahonen
Joku iv-systeemin kosketin kipinöi ja synnyttää johtuvan/säteilevän häiriöpurskeen joka sitten kytkeytyy äänentoistolaitteisiin. Paras tapa poistaa tuo on etsiä kipinöivä kosketin. Kosketinpinnat voivat olla esim. kuluneet jolloin kipinöintiä esiintyy enemmän kuin normaalisti tuoden ongelman esiin. Häiriön suodattaminen häiriintyvässä laitteessa on aina vähän hakuammuntaa ja monesti hankalaa eikä tuloskaan aina ole kaksinen.

t. Janne

Re: Omituinen häiriö

ViestiLähetetty: Pe Huhti 12, 2013 13:28
Kirjoittaja mma
IV-koneiden ohjauksen painikkeet on aivan uudet ja ääni esiintyy kaikissa kolmessa painokytkimessä. Ja liitokset on tehty juottamalla. En usko, että kaikissa painikkeissa on voi olla vikaa...

Re: Omituinen häiriö

ViestiLähetetty: Pe Huhti 12, 2013 19:17
Kirjoittaja htwt
mma kirjoitti:IV-koneiden ohjauksen painikkeet on aivan uudet ja ääni esiintyy kaikissa kolmessa painokytkimessä. Ja liitokset on tehty juottamalla. En usko, että kaikissa painikkeissa on voi olla vikaa...


On siellä muitakin koskettimia, kuin ne painonapit. Puhallinmootorin rele voisi olla todennäköinen ehdokas. Kipinähäiriö tuo kuitenkin on, 97,32% varmuudella :wink:

Re: Omituinen häiriö

ViestiLähetetty: Pe Huhti 12, 2013 23:10
Kirjoittaja mma
Puhallinmoottorin rele on sähkökeskuksessa IV-konehuoneessa, johon on matkaa monta kymmentä metriä. Voiko kipinöinti releessä silti vaikuttaa?

Re: Omituinen häiriö

ViestiLähetetty: Pe Huhti 12, 2013 23:40
Kirjoittaja htwt
mma kirjoitti:Puhallinmoottorin rele on sähkökeskuksessa IV-konehuoneessa, johon on matkaa monta kymmentä metriä. Voiko kipinöinti releessä silti vaikuttaa?


Kyllä se mahdollista on.