Sivu 1/1

Puhejärjestelmä vanhaan UAZ:iin

ViestiLähetetty: Ti Helmi 18, 2014 19:58
Kirjoittaja Tate
Elieli... koska köyhän on pakko yrittää, niin tässäpä pähkinä purtavaksi teille ketkä tästä asiasta enemmän ymmärrätte.

Eli minulla on UAZ 452 tieliikenteessä. Se on vanha Puolustusvoimien sotilasajoneuvo, joka on valmistettu aikoinaan Neuvostoliitossa. Siitä johtuen sen laatu on melko heikko ja sitä myötä myös äänieristys. Ajettaessa normaaleja maantienopeuksia ohjaamossa on niin kova melu että siellä tulee nopeasti pää kipeäksi. Olen jo pitkään haaveillut puhejärjestelmästä tuonne ohjaamoon ja näitä valmiita "intercom" järjestelmiä mitä ralliautoissa käytetään saa kyllä, mutta hinnat on pilvissä.

Ajattelin että halvalla tästä on selvittävä. Eli olen hommannut jo 2 x tietokoneen headsetit, missä on suljetut ulkoisilta ääniltä vaimennetut kuulokkeet ja mikrofoni. Kaiuttimien impedanssi on 32ohm ja mikrofonille ja kuulokkeille on kummallekin 3.5mm liitäntä.

Nyt tarvitsisi saada nämä kaksi headsettiä yhdistettyä toisiinsa siten että kuulee vieressä olevan puheen. Eli joku vahvistinboksi tuohon pitäisi saada mihin voi kytkeä nuo kahdet kuulokkeet. Lisäksi mukava ominaisuus olisi jos samassa boksissa olisi audio-in liitäntä autoradion liitäntää varten. Tuo boksi pitäisi saada toimimaan auton 12-14,4V jännitteellä.

Onko ideoita miten tuo kannattaisi toteuttaa? Onko halukkaita rakentamaan minulle tuollaisen. Vaivasta voin toki maksaa eli ilmaiseksi ei tarvitse tuota rakentaa.

Kiitokset jo etukäteen!

Re: Puhejärjestelmä vanhaan UAZ:iin

ViestiLähetetty: Ti Helmi 18, 2014 20:44
Kirjoittaja Duunari
http://www.ebay.com/itm/SH-Useful-Motor ... 58a3aeab4c

Olisiko tuossa suuntaa projektillesi?
Muista että markalla saa markan tavaran.

Re: Puhejärjestelmä vanhaan UAZ:iin

ViestiLähetetty: Ke Helmi 19, 2014 7:43
Kirjoittaja Tate
Joo tuollaista olen katsonut jo aikaisemmin Ebaystä, mutta ei tullut silloin tilattua. Noh tilasimpa tuon nyt kun ei hintaa ollut kuin 6e postikuluineen joten jos tuosta ei saa mitään irti, niin eipä mene paljoa rahaa hukkaan. Kiitoksia kuitenkin tuon olemassaolon muistuttamisesta :mrgreen:

Re: Puhejärjestelmä vanhaan UAZ:iin

ViestiLähetetty: Ti Maalis 04, 2014 22:44
Kirjoittaja Tate
Tate kirjoitti:Joo tuollaista olen katsonut jo aikaisemmin Ebaystä, mutta ei tullut silloin tilattua. Noh tilasimpa tuon nyt kun ei hintaa ollut kuin 6e postikuluineen joten jos tuosta ei saa mitään irti, niin eipä mene paljoa rahaa hukkaan. Kiitoksia kuitenkin tuon olemassaolon muistuttamisesta :mrgreen:Noniin kiinasta tuli mystiikkaboksi ja TDA2822M vahvistin löytyi sisältä. Tuosta pitäisi nyt jotenkin sitten modifioida toimimaan se autossa ja siten että siihen voisi liittää 2x3,5mm liitännällä olevat tietokoneen mikkikuulokkeet.