Sivu 1/1

Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Ma Kesä 29, 2015 22:22
Kirjoittaja erektioniikka
Moi

Pitäis saada valot takasi viritinvahvistimeen.

En yhtään tunne näitä vehkeitä, mutta sen verran olen kyennyt testaamaan, että jännite kulkee releelle asti, muttei enää sulakkeen läpi varsinaiseen jytkymasiinaan.
Miten tätä vikaa nyt pitäis lähtä ratkomaan? Joku virtahan siellä varmaan aina kulkee, jos on liitetty verkkovirtaan eli jossain pitäis tapahtua jotain vaikka laitetta ei kytke päälle?

Ja miten nämä PCB releet toimii? Mittasin siitä toisesta päästä, jolle en nyt tiedä mitään ammattitermiä keksi, niin jännite kulki sen läpi.
Releen toinen pää menee sitten jo pienempien komponenttien sekaan. Kyseessä on SDT-S-105DMR2 datasheet

Jotain pitäis tapahtua, kun virtanapista painetaan, mutta tyhjää lyö. Testasin varsin ite namiskanki ja biipperi soi, kun lyö pohjaan.
Missä muualla pitäis tapahtua, kun namiskasta painetaan?

Re: Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Ma Kesä 29, 2015 23:26
Kirjoittaja Jussi
Ei sulle kukaan pysty tuohon noilla tiedoilla mitään järkevää vastamaan. Pitäisköhän aloittaa alaan tutustuminen jollain paristokäyttöisellä värkillä? Olis vähän turvallisempaa.

Re: Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Ti Kesä 30, 2015 7:50
Kirjoittaja L18
Siis...jos jännite ei kulje sulakkeen läpi niin eikö silloin sulake ole palanut? :mrgreen:

Re: Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Ti Kesä 30, 2015 17:03
Kirjoittaja erektioniikka
Jussi kirjoitti:Ei sulle kukaan pysty tuohon noilla tiedoilla mitään järkevää vastamaan. Pitäisköhän aloittaa alaan tutustuminen jollain paristokäyttöisellä värkillä? Olis vähän turvallisempaa.

Itse ajattelin näillä tiedoilla päästä alkuun, koska tämä ei vaikuta niin mahdottomalta.
Ja tekemällä oppii. Enkä tarkoita, että pitää johdattaa verkkovirtaa kynsien läpi vaan ihan maalaisjärjellä voi ajatella turvallisuusseikkoja ja laitteen toimintaa. Sama pätee kommentointiin. :idea:

L18 kirjoitti:Siis...jos jännite ei kulje sulakkeen läpi niin eikö silloin sulake ole palanut?

Näinhän se on, mutta sulake on ehjä.

Lisäsin kuvan tästä "virtakortista".

Jussi varmaan tietää komponentit selittämättäkin, mutta lähtään nyt siitä, että ylhäällä sini-ruskea on verkkovirta(ullatuus), sen vieressä valko-violetti lähtee ison potikkaan (muuntaja) ja sen piuhan alapuolelta löytyy em. sulake ja rele, jonka alapää on yhteydessä tuohon muuhun osaan korttia.

ja muodon vuoksi kävin perusopinnot läpi aloittaen em. paristoista:

Re: Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Ti Kesä 30, 2015 19:54
Kirjoittaja erektioniikka
Eipä se ainakaan tuota relettä vaihtamalla muuksi muuttunut.

Voisko vika olla tuossa pienemmässä muuntajassa http://fi.eetgroup.com/i/144351711-Sony ... ransformer ?

Re: Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Ti Kesä 30, 2015 22:33
Kirjoittaja Jussi
Et sitten ymmärrä omaa hölmöyttäs...
Mun auto ei lähe käyntiin, vaikka vilkun sulake on kyllä ehjä. Missähän vika?

Re: Viritinvahvistin ei lähde päälle, tyssää 1. sulakkeeseen

ViestiLähetetty: Pe Heinä 03, 2015 8:10
Kirjoittaja L18
Jussi on kyllä oikeassa, näillä tiedoilla on melko mahdotonta sanoa mitään tuosta.
Sano nyt edes minkä ikäinen laite on kyseessä?
Ja laajempi yleiskuva voisi olla myös paikallaan.
Ohjaako virtanappi suoraan tuota relettä vai jonkun logiikan kautta?
Ja miten mittasit että "jännite kulkee releen toisen pään läpi"?