Sivu 1/1

Sisälle auton vahvari + subbari ( hakusessa hyvät!! )

ViestiLähetetty: To Joulu 09, 2010 23:48
Kirjoittaja jöötithemän
Elikkäs! Tarvisin vähän neuvoja, eli siis mulla on just nytten tämmöne Sonyn 100+100w _KOTITEATTERI_vahvistin ( Mikälie AV viritinvahvistin, junou ) ja Sonyn joku random vanha aktiivisubbari..

Ja haeskelen tilalle uusia, paljon tehokkaampia vehkeitä, auton vahvistinta, ja jotain n. 10-12" subbaria... : )

Eli olen kattellut tuolta Autostudion sivuilta vähän..


Mitä mieltä ootte esim tästä ? : AutoStudio

Tuommosta subbaria, ja kotelon tekisin siis itse.. :P

Ja minkäslainen vahvari sitten ois hyvä tuota varten? ei sen tarvi siis olla mikään semmonen 1000e vahvistin, mieluiten tietysti suht koht. halvalla hinnalla oleva.. : ) Mutta josta kuitenkin löytyisi potkua... :P

Budjetti on se 250-350e, ja siihen siis kuuluu subbari ja vahvistin!

Ja sitten, itellä on tuommoset 6.5" focuksen autoon tarkoitetut diskantit , niitä on siis neljä, 2 per kotelo, nehän saa auton vahvariin suoraan kiinni, vai pitääkö välissä olla jonkinmoinen soitin, tms?

Vahvaristahan saa koneeseen johdon kun toisessa päässä ( vahvarin päässä ) on RCA ja koneen päässä 3.5mm plugini..

Sitten, auton vahvariinhan siis tarvitaan 12V sähköä, ja en akkua todellakaan rupea sisälle raahaamaan, missä ei mitään järkeä ole, joten onko tämmöinen järkevä ostos? ( pakkohan se on tämmönen ostaa mutta tarkoitin lähinnä laatua, onko laadukas = https://www.sekatavarakauppa.fi/fi/T...6226?offset=20 )

Tuleeko autovahvarista tupakansytyttimelle johto, vai miten sen virran sais kulkemaan sinne?

Joten neuvoja tarvitaan!! : )E: Ja myös ostajaa näille vanhoille laitteille...

Myynnissä siis tämmönen Sony STR-DG500 vahvari, todella hyväkuntoinen, ostettu uutena ( Hinta oli uutena joku karvas 320-330e.. ) pidetty kuin kukkaa kämmenellä ei mitään vikoja!Tai miten olis tämmönen subbari? Laadukas? = http://www.autostudio.fi/product_inf...oducts_id=7338

Hyvän hintainen, jäis vahvarille, muuntajalle ja muillekkin ( esim jakosuotimille sun muille liittimille ) rahaa vähän!! ;PP

Vai olisko kannatavampaa ostaa joku valmis paketti ( vahvari + subbari ) tai esim subbari jossa on valmiina kotelo?? (== ehdotuksia!!!!

ViestiLähetetty: Pe Joulu 10, 2010 7:25
Kirjoittaja StiNgeR
En näe ainoatakaan järkevää syytä hankkia autoon tarkoitettuja vahvistimia ja kaiuttimia kotikäyttöön. Ensinnäkin kun ne ovat yleensä 12V laitteita eli joutuisi hankkimaan joko järeän virtalähteen tai sitten tyytymään akku+akkulaturi -linjalle. Toiseksi, joka tapauksessa autokaiuttimille joutuu rakentelemaan koteloita ja valmiita kotikaiuttimia saa valmiina samaan hintaan. Nuo autolaitteet ovat tarkoitettu autoon, ei niistä ole mitään järkeä ruveta kasailemaan kotistereoita.

Sitäpaitsi laittamasi linkit eivät edes toimi, oletettavasti siksi että olet ensin lähettänyt tämän saman tekstin toiselle foorumille ja sieltä copypastennut sen tänne.

edit:
Näköjään ainakin Muropaketista löytyy sama postaus jossa linkit toimii. Sielläkin oli näköjään mielipide aikalailla sama, ei autoromua kotiin.

ViestiLähetetty: Pe Joulu 10, 2010 17:39
Kirjoittaja jöötithemän
StiNgeR kirjoitti:En näe ainoatakaan järkevää syytä hankkia autoon tarkoitettuja vahvistimia ja kaiuttimia kotikäyttöön. Ensinnäkin kun ne ovat yleensä 12V laitteita eli joutuisi hankkimaan joko järeän virtalähteen tai sitten tyytymään akku+akkulaturi -linjalle. Toiseksi, joka tapauksessa autokaiuttimille joutuu rakentelemaan koteloita ja valmiita kotikaiuttimia saa valmiina samaan hintaan. Nuo autolaitteet ovat tarkoitettu autoon, ei niistä ole mitään järkeä ruveta kasailemaan kotistereoita.

Sitäpaitsi laittamasi linkit eivät edes toimi, oletettavasti siksi että olet ensin lähettänyt tämän saman tekstin toiselle foorumille ja sieltä copypastennut sen tänne.

edit:
Näköjään ainakin Muropaketista löytyy sama postaus jossa linkit toimii. Sielläkin oli näköjään mielipide aikalailla sama, ei autoromua kotiin.


Nojoo, tosiaan pistin kahteen paikkaan tämän.. mutta siis tarkoitin noilla linkeillä näitä :P Minkäslaista subbaria sisälle sitten suosittelet? Haluaisin kuitenkin kunnon, puskevan basson, kunnon tehopaukun bassolle.. (== Ja tuolla murobbs joku kertoi että olis järkevää hankkia tuommonen päätevahvistin tuohon mun nykyseen vahvistimeen vaan kiinni, niin pääsis helpommalla, ja esimerkkilinkkeinä :


http://www.thomann.de/fi/the_tamp_e800.htm
http://www.thomann.de/fi/tamp_ta1050ii_endstufe.htm
http://www.thomann.de/fi/the_tamp_tsa_2200.htm <- tuota itse ajattelin, tehokkain ja nniin edelleen (==

Saako nnämä diskantit ja subbarin siis normaalisti kytkeä av vahvistimeeni tuon liittämisen jälkeen?

ViestiLähetetty: Pe Joulu 10, 2010 18:47
Kirjoittaja StiNgeR
Osta nsuosiolla ihan oikea kotikäyttöön tarkoitettu aktiivisubbari, pääset kaikista helpoimmalla eikä tarvitse turhaan viritellä väliin mitään PA-vahvistimia. Senkun tökkää äänipiuhan kiinni vahvistimen Subwoofer Out -liittimeen ja piuhan toisen pään subbariin ja lyö subbarin virtapiuhan kiinni.

Saat nuo autokailottimetkin kyllä tuohon kotiteatterivahvistimeen kiinni, ääni tuskin on kovin kummoinen mutta kuuluu kuitenkin.

Ja noista vahvistintehoista sen verran että kotikäytössä ei todellisuudessa tarvita tuhansia watteja, muutama watti riittää varsin hyvin tavallisessa kerrostalo- tai omakotitalossakin.

ViestiLähetetty: Pe Joulu 10, 2010 21:43
Kirjoittaja Ampuja
Itelläni on tässä koneessa tällä hetkellä kiini omatekonen 12tuuman subbari ja VAIN 70W peak teho.
Riittää helistämään ikkunoita omakotitalossa hyvin jo puolella voluumilla.

Kyseinen on kyllä viritetty sinne 25hz pintaan, alin toisto jotakin 15hz.

EI se teho ratkase, vaan se SUUNITTELU JA VIRITYS!

Tuo subi on rakennettu soimaan tässä tilassa hyvin, riittää että raahaa olkkariin nii ääni menee latteeksi ja toisto hiljenee.

ViestiLähetetty: Pe Joulu 10, 2010 23:12
Kirjoittaja jöötithemän
Mitä aktiivisubbaria suosittelette?

Pidän siis tuon vanhan vahvistimen ( Sony STR DG-500 ) , ja ostan jonku näistä
http://www.thomann.de/fi/the_tamp_tsa_2200.htm
http://www.thomann.de/fi/tamp_ta1050ii_endstufe.htm

ja liitän vahvistimeen, ja sehän piti liittää Sub out liitäntään? miten saan sitten subbarin kiinni vahvariin? pitääkö subbari liittää tuon päätevahvistimen taakse jotenkin?

Mitä aktiivisubbaria siis suosittelisitte??