Tiedote ylläpidolta:

Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.

Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.

Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.

Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.

Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.

-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com


Kannettavaan audiolaitteeseen häiriönpoistoa?

Keskustelua audiolaitteista ja äänentoistoon liittyvästä elektroniikasta

Valvoja: Moderaattorit


Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: Pe Maalis 06, 2009 18:23
ViestiLähetetty: Ti Syys 01, 2015 7:47
Tervehdys, olen rakennellut vanhaan kaiuttimeen sisälle vahvistimen ja akut, niin että sitä voi käyttää kannettavana "soittimena" mökeillä ja muuten vaan ulkoilmassa. Itse vehje on toiminut oikein hyvin jo pari vuotta. Sisällä siis 2x20w pikkuvahvistin, vapaa-ajan akku, kytkin ja sulake. Musiikkisignaali tuodaan 3.5mm liittimeltä.

Nyt kuitenkin lisäsin siihen USB-laturin että saa niitä soittavia vehkeitä ladattua sisäisestä akusta, kun niistä tuppaa virta loppumaan paljon ennen itse kaiutinta. Kyseessä auton tupakansytyttimen laitettava USB-tökkeli, joka johdotettu suoraan laitteen sisälle, ja USB-liitin tuotu kotelon ulkoreunaan.

Sekin toimi ihan ok, mutta ongelmana on häiriöäänet. Eli jos vaikka puhelimesta soittaa musiikkia, ja sitä lataa samaan aikaan, alkaa kuulumaan sellainen hurina. Jos lataa jotain muuta kuin soittavaa laitetta, mitään ylimääräisiä ääniä ei toimi.
Yritin myös laittaa bluetoothin tähän, kytkemällä sen sisälle siihen USB-laturiin kiinni, mutta siitä taas tuli niin järkyttävät häiriöäänet ettei sitä voinut käyttää mitenkään. Tähän saattoi tietysti olla syynä se, että kyseinen bluetooth-palikka oli joku halpis kiinanvehje.

Olisikohan jotain hyviä vinkkejä millä noita häiriöääniä saisi poistettua?

Guru
Guru
Viestit: 636
Liittynyt: Pe Tammi 12, 2007 10:23
ViestiLähetetty: Ti Syys 01, 2015 14:11
Moi!

Häiriöt on yleensä suodateltu kondensaattoreilla...Häiriön lähde ei välttämättä ole tiedossa, koska häiriön lähde voi olla tulosingnaali tai antojännite. Ensiksi kannattaa koittaa, että loppuuko häiriö jos syötät vahvistimeen ja audiosoittimeen tehoa eri lähteistä. jos häiriö esiintyy edelleen vikalähde on jossain puhelimen laturin ja akun välissä. Jos häiriö poistuu voit koittaa suodattaa vahvistimen antojännitteen jollain sopivalla elektrolyyttikondensaattorilla. 42V ja 10 000 mikroa on jo hyvinkin ylimitoitettu, mutta toimii varmasti

tuollainen vaikka

http://www.aliexpress.com/item/High-Qua ... 71657.html

Ja yksi häiriön syy saattaa olla, se, että asennus taitaa olla kelluva?

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: Pe Maalis 06, 2009 18:23
ViestiLähetetty: Ti Syys 01, 2015 14:50
Kiitokset viestistäsi, tuota on tosiaan kokeiltu niin että puhelin latautuu ihan pistokkeesta, ja silloin mitään häiriötä ei esiinny.

Nyt kun noita maita rupesin pohtimaan, niin tuohonhan syntyy melko mojova ground looppi kun puhelimeen on kytketty sekä USB-kaapeli että audiokaapeli, olettaen että USB-maa ja audiomaa on samaa potentiaalia puhelimessa? Siinä saattaisi olla syypää.
Pitääkin tutkia miten nuo maat kytkeytyvät eri vehkeissä.
Jos syy löytyy sieltä, mitenhän sitä saisi poistettua, tai edes vähennettyä?

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: La Marras 12, 2011 14:56
ViestiLähetetty: Ke Syys 02, 2015 0:04
Se usb-laturi on varmasti tehty jollain halvimmalla tarpeen täyttävällä hakkurilla, jossa tuskin on uhrattu ajatustakaan yhtäaikaiseen audiokäyttöön. Mitäs jos tekaisetki sen 5V jollain analogisella regulla? Sillai ihan perinnetyyliin.

Guru
Guru
Viestit: 636
Liittynyt: Pe Tammi 12, 2007 10:23
ViestiLähetetty: Ke Syys 02, 2015 10:23
Niin lataaminen pitäisi tehdä samalla laturilla vaikka toisesta akusta, jolloin se laturin vaikutus selviää... Maa ongelmiin yksi keino on kytkeä miinus maahan, mutta sinun sovelluksessa se ei taida toimia jos ajatuksena on kannettava laite. Jussin idea regulaattorista vois olla pankkiratkaisu, Ja ainahan voi koittaa tuota konkkaa. Sellainenkin tuli mieleen, että jos olet koteloinut laturin ja vahvarin samaan laatikkoon hakkuri voi häiritä jo induktiivisestikkin vahvarin signaalia. Induktiiviset häiriöt voi selvittää viemällä laturin kauemmaksi vahvarista ja jos ongelma on siinä ne voi selättää laittamalla peltilevyn laturin ja vahvarin väliin.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: Pe Maalis 06, 2009 18:23
ViestiLähetetty: Pe Syys 04, 2015 15:09
Jussi kirjoitti:Se usb-laturi on varmasti tehty jollain halvimmalla tarpeen täyttävällä hakkurilla, jossa tuskin on uhrattu ajatustakaan yhtäaikaiseen audiokäyttöön. Mitäs jos tekaisetki sen 5V jollain analogisella regulla? Sillai ihan perinnetyyliin.


Juu, tuo varmaan voisi olla se helpoin ratkaisu...mutta pitikös USB:n datalinjoille tehdä jotain että esim. puhelin suostuu lataamaan täydellä virralla? Muistelen, että siinä oli joku juttu millä puhelin tietää pystyykö syöttävä laite antamaan paljon vai vähän virtaa.

Pitääpä ihmetellä sitä enemmän kun pääsen taas laitteen luokse.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 594
Liittynyt: Ma Tammi 29, 2007 21:52
ViestiLähetetty: Su Syys 06, 2015 12:03
Ongelma lähtee joko vaihtamalla laturi parempaan (tai vaikka korvaamalla se lineaariregulla) tai sitten laittamalla audiopuolelle erotusmuuntajat. Sama ongelma tulee monesti vastaan läppärilläkin joka latauksessa ollessaan suoltaa kaiuttimiin hirveää surinaa. Joku bilteman halpis RCA-erotuspalikka ajaa asiansa tuossa käytössä ihan hyvin.

Varsinkin halpismallin USB-autolaturit ovat ihan järkyttäviä häiriölähteitä ja tuo erotusmuuntaja on melkeimpä varmin tapa saada pörinät pois.

Paluu Audiolaitteet ja äänentoisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron