Tiedote ylläpidolta:

Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.

Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.

Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.

Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.

Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.

-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com


Tekstarit tietokoneeseen?

Keskustelua digitaalielektroniikasta

Valvoja: Moderaattorit


Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 19, 2010 11:22
ViestiLähetetty: To Maalis 22, 2012 18:10
Sorry, jos kysyn vähän väärästä paikasta mutta....

Tarkoitus on saada saada saapuvat tekstiviestit automaattisesti puhelimesta tietokoneeseen. Helpoimmalla pääsisin jos on olemassa joku puhelinmalli, josta saapuvat tekstit tulisivat suoraan ulos usb-liittimen kautta :D Tai jotakin muuta vastaavaa....

Onko ideaa jos on olemassa jotakin mukkeloa tms. jonka saisi liitettyä tietsikan ja kännykän välille, tms.?

Jos tulee mieleen jotakin ideaa tms. niin kuuntelen korvat höröllä!

Jäsen
Jäsen
Viestit: 134
Liittynyt: La Maalis 17, 2012 14:43
ViestiLähetetty: To Maalis 22, 2012 20:25
Puhelimeksi kelpaa esim. perus Noksu tai perus mokkula. Kun Noksun yhdistää tulee laittaa puhelin PC-Suitetilaan.

Sitten vain lukea AT-komennoilla tietyin väliajoin tekstiviestejä.

Suoria AT-komentoja en tähän hätään kerkeä antaa.
http://www.developershome.com/sms/howTo ... singPC.asp

http://www.developershome.com/sms/howTo ... FromPC.asp

Näillä luulisi päästävän alkuun...

Kokenut jäsen
Kokenut jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 16:34
ViestiLähetetty: To Maalis 22, 2012 22:43
jos ihan rakentelun ilosta ni sitte ymmärrän, mutta nokia kerkes jo!! mulla ainakin on koneella pc-suite ja viestit paukkaa ruudulle...

Jäsen
Jäsen
Viestit: 134
Liittynyt: La Maalis 17, 2012 14:43
ViestiLähetetty: Pe Maalis 23, 2012 15:17
a.tikkanen kirjoitti:jos ihan rakentelun ilosta ni sitte ymmärrän, mutta nokia kerkes jo!! mulla ainakin on koneella pc-suite ja viestit paukkaa ruudulle...


Joo-o näinhän se taitaa Windowsin puolella toimivan. Linuxille ei ole saatavana PC-Suitea, joten joutuu taiteilemaan AT-komentojen kanssa. Haittana on se, ettei AT-komentoja ilmeisestikään voi tunkea sinä aikana, kun mokkula tai Noksu on internetissä.

Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 19, 2010 11:22
ViestiLähetetty: To Maalis 29, 2012 9:31
Joo, nämä ovat hyviä ja melkein mitä etsin. Itse asiassa yritän kehitellä systeemiä, jossa tekstarit tuupattaisiin tietsikalle ilman softaa. Tähän on muutama syy, yksi on se, että on tarkoitus käyttää mitä-tahansa-käyttiksen-konetta pelkkänä päätelaitteena.

Paras tosiaan olisi, jos löytyisi markkinoilta joku kännykkä/puhelin, joka tuottaisi näppiksen kaltaista tekstiä usb:n kautta :D Tämä olisi paras siksi, koska yleensä minulle käy niin, että nysvään ja rakentelen jotakin vuosi-pari ja valmis tsysteemi löytyykin kaupan hyllyltä :shock:

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: La Marras 12, 2011 14:56
ViestiLähetetty: To Maalis 29, 2012 9:47
jerrypoo kirjoitti: nysvään ja rakentelen jotakin vuosi-pari ja valmis tsysteemi löytyykin kaupan hyllyltä :shock:


Yleensä vielä paljon halvemmalla, kuin siihen rakenteluun meni. Ei kovin harvinaista, ehken. Sitä kutsutaan harrastamiseksi.

Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 19, 2010 11:22
ViestiLähetetty: To Maalis 29, 2012 10:39
Jussi kirjoitti:Yleensä vielä paljon halvemmalla, kuin siihen rakenteluun meni. Ei kovin harvinaista, ehken. Sitä kutsutaan harrastamiseksi.


No just toikin vielä! Onhan harrastamisessa silloin ideaa kun saa kyhättyä jotakin sellaista mitä ei muuten löydy.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: Pe Maalis 06, 2009 18:23
ViestiLähetetty: La Maalis 31, 2012 11:20
jerrypoo kirjoitti:Joo, nämä ovat hyviä ja melkein mitä etsin. Itse asiassa yritän kehitellä systeemiä, jossa tekstarit tuupattaisiin tietsikalle ilman softaa. Tähän on muutama syy, yksi on se, että on tarkoitus käyttää mitä-tahansa-käyttiksen-konetta pelkkänä päätelaitteena.

Paras tosiaan olisi, jos löytyisi markkinoilta joku kännykkä/puhelin, joka tuottaisi näppiksen kaltaista tekstiä usb:n kautta :D Tämä olisi paras siksi, koska yleensä minulle käy niin, että nysvään ja rakentelen jotakin vuosi-pari ja valmis tsysteemi löytyykin kaupan hyllyltä :shock:

Jotenkin kuulostaa melko vaikealta tehdä "ilman softaa". Jos löytäisitkin kännykän joka pukkaa usb-näppiksen kaltaista tekstiä, niin miten saat sen koneelle näkyviin? Notepad auki ja antaa puhelimen kirjoittaa? :D

Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 19, 2010 11:22
ViestiLähetetty: La Maalis 31, 2012 11:59
L18 kirjoitti:Jotenkin kuulostaa melko vaikealta tehdä "ilman softaa". Jos löytäisitkin kännykän joka pukkaa usb-näppiksen kaltaista tekstiä, niin miten saat sen koneelle näkyviin? Notepad auki ja antaa puhelimen kirjoittaa? :DSorry, artikuloin epäselvästi :(

Kun kirjoitin ilman softaa niin yritin tarkoittaa ilman koneelle asennettavaa softaa. Suosin mielelläni ns. netti-p*skaa, eli softa on tehty nettisivulle, joka toimii oli päätelaitteenta Android, IOS, OSX, Windows tms.
Ei siis tarvitse Notepadia vaan selainohjelman, joka imuttaa usb:stä (tai mistä tahansa näppiksen kaltaisesta) tulevaa dataa :D

Tästä syystä ajattelin, että jos löytyisi valmiina joku kännykkä tai kännykän ja tietsikan väliin asennettava mukkelo, joka tuuppaisi tulevat tekstarit ikään kuin näppiksen hakkaamisena koneelle ...

Jäsen
Jäsen
Viestit: 148
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:19
ViestiLähetetty: La Maalis 31, 2012 13:45
Onko tarkoitus että koneella voi samalla tehdä jotain muuta? Sehän ei tietenkään tuolla näppismokkulalla onnistu sillä näppäimistö tietenkin syöttää dataa vain aktiivisena olevaan ohjelmaan eli jos olet kirjoittamassa vaikka sähköpostia ja mötikkä tuuppaa tekstaria ruudulle niin teksti menee mielenkiintoiseksi.

Helpottaisi hieman ratkaisun miettimistä jos kerrot tarkemmin mitä oikeastaan olet hakemassa ja mihin tartkoitukseen viritys tulee.

Jäsen
Jäsen
Viestit: 134
Liittynyt: La Maalis 17, 2012 14:43
ViestiLähetetty: La Maalis 31, 2012 14:12
javalla löytyy paketti nimeltä robot, jolla saisi tehtyä haluamasi toiminnallisuuden.
http://www.google.fi/#hl=fi&sugexp=frgb ... 13&bih=853

Valitettavasti en tiedä kuinka javalla luetaan COM-porttia luetaan javalla, jos se ei onnistu helposti, kannattaneen käyttää jotakin muuta ohjelmointiympäristöä.

siihen saattaa auttaa linkki.
http://stackoverflow.com/questions/7482 ... ng-and-rec

Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 19, 2010 11:22
ViestiLähetetty: La Maalis 31, 2012 16:37
MHi kirjoitti:Onko tarkoitus että koneella voi samalla tehdä jotain muuta? Sehän ei tietenkään tuolla näppismokkulalla onnistu sillä näppäimistö tietenkin syöttää dataa vain aktiivisena olevaan ohjelmaan eli jos olet kirjoittamassa vaikka sähköpostia ja mötikkä tuuppaa tekstaria ruudulle niin teksti menee mielenkiintoiseksi.

Helpottaisi hieman ratkaisun miettimistä jos kerrot tarkemmin mitä oikeastaan olet hakemassa ja mihin tartkoitukseen viritys tulee.


Käytännössä koneella ei tehdä muuta kuin ventataan tekstareita.

Koko juttu menee suurinpiirtein näin: minulla on nyt tietokone, joka vastailee lankapuhelimeen. Soittaja voi tietyssä määrin tehdä valintoja yms. numeronäppiksellä tyyliin "Paina 1 jos asiasi koskee porkkanoita, paina 2 jos perunoita ...". Tämä toimii hyvin selainpohjoisella systeemillä (osin koneessa, Apache-serveri ja osin netin kautta toisella serverillä). Tietokoneen ja puhelinlinjan välillä on Ovolabin valmistama ihmelaite, joka on usb-liitetty.

Ongelma on se, että tässä vuoden kahden aikana on useampaan kertaan hajonnut tuo tietokone. Hajoamisen jälkeen tilalle on isketty toinen tietsikka ja homma jatkuu. Nyt toimii oli kone/käyttis käytännössä mikä tahansa eikä siihen tarvitse asennella mitään sen kummoisempia juttuja.
Olenpahan vaan huomannut sen, että laitteiden elinkaari on merkillisen lyhyt ja vuoden parin kuluttua on aina yhteensopivuus- ja päivitysongelmia :(

Nyt ajattelin laajentaa tätä hienoa räpellystä niin, että voisi lähettää tekstarin tuohon em. koneeseen yhdistettyy kännykkään ja >plop!< tekstit voisi mennä käsittelyyn samaan systeemin.

En tiedä selvensikö tämä yhtään mutta alunperin yritin kysyä sitä, että onko jo olemassa jotakin tällaista kännykkää, tai kännykän ja usb:n väliin asennettavaa laitetta, jota voisi tuolla tavalla hyödyntää...

Jk. Ettei tästä nyt synny ihan väärää mielikuvaa niin tämä härdelli on tuottamattomassa yhdistyskäytössä ja budjetti on luokkaa mitä omasta lompsasta löytyy.

Paluu Digitaalielektroniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron