Tiedote ylläpidolta:

Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.

Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.

Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.

Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.

Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.

-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com


Mikrokontrollerin käyttöliittymä tietokoneelle?

Keskustelua mikrokontrollereista ja niiden ohjelmoinnista.

Valvoja: Moderaattorit


Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: Pe Maalis 06, 2009 18:23
ViestiLähetetty: Ke Maalis 06, 2013 7:35
Joskus muinoin tein jollain visual basicin versiolla yksinkertaisen ohjelman, joka osasi vastaanottaa dataa sarjaportin kautta. Nyt olisi taas tarvetta tehdä jonkunlainen käyttöliittymä-softa tietokoneelle(windows), joka osaisi myös vastaanottaa dataa, mutta myös lähettää sitä sarjaportin kautta. Tämä tulisi ohjaamaan mikrokontrollerin toimintoja.

Millä porukka täällä ohjelmoi tuontyyppisiä ohjelmia? Eli pitäisi osata suht helposti käyttää sarjaporttia, ja helppo ohjelman ulkoasun suunnittelu olisi myös plussaa. Ohjelmointikokemukset ovat lähinnä C:tä ja assemblyä kontrolleripuolelta, C:llä olen jotain pikkuohjelmia myös tietokoneelle tehnyt. Katselin microsoftin visual studiota, hienon näköinen se on, mutta onkohan turhan järeä tähän käyttöön? :D

Kuinka vaikea muuten nykyään on käyttää usb:tä, siis tarkoitan että jos mikrokontrolleri osaa näyttää itsensä tietokoneelle "oikeana" usb-laitteena? Useimmitenhan nuo taitaa mennä jotenkin virtuaalisena sarjaporttina tms...

Jäsen
Jäsen
Viestit: 148
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:19
ViestiLähetetty: Ke Maalis 06, 2013 9:50
Itse koodaan lähes kaikki omat ohjelmani C#:lla. Helppoa ja mukavaa ja Visual C# Express on vieläpä ilmainen mutta varsin kattava kehitysympäristö. No, helppous on tietysti taas suhteellista koska pitäähän tuo kuitenkin opetella mutta kynnys on huomattavasti matalampi kuin esimerkiksi C++:ssa. Jos on yhtään Java- tai C++-kokemusta niin C# on pala kakkua. Muistuttaa enemmän Javaa kuin C++:aa.

MCU:n testaus- ja kehitysvaiheessa käytän Terminal-nimistä pääteohjelmaa (http://hw-server.com/terminal-terminal- ... ram-rs-232)

Joissain kontrollereissa on itsessään USB-ohjain mutta "normiprossuille" on saatavana erillisiä kirjastoja joilla sen saa "oikeaksi" USB-laitteeksi. Esimerkiksi AVR:lle löytyy V-USB -niminen kirjasto mutta toki siinäkin on rajoituksensa sillä oikeat USB-lisenssit taitavat maksaa törkeästi mutta voi sillä jotain tehdä. Kokemusta ei kuitenkaan ole.

Melkein oikeaksi USB-laitteeksi värkin saa kun kolvailee prossun kaveriksi RL232R:n joka on siis USB-RS232 -muunnin ja näkyy koneelle virtuaalisena sarjaporttina. Tuo sama piiri muten löytyy niiden valmiiden USB-sarjaporttipiuhojen sisältä.
eBaysta muutaman euron RS232-Bluetoothpalikka on myös aika tyyllikäs ratkaisu kun itse tietokoneeseen ei tarvitse kytkeä mitään mutta laite näkyy sarjaporttina.

Kokelas
Kokelas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Marras 29, 2011 15:58
ViestiLähetetty: Ke Maalis 06, 2013 17:09
Mä tossa vähä aikaa sitten tein Usb HID ohjattavan PWM säätimen PIC 18F2550 piirillä. Piirin ohjelmointiin käytin Mikroc Pro:ta (Siinä on valmiina HID kirjasto) ja tietokoneelle softan tein Visual Studio C#:llä. Toinen sarjaportti version toteutukseen oleva ohjelma voisi olla Processing http://processing.org/ se on ainakin helposti opittava.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: Pe Maalis 06, 2009 18:23
ViestiLähetetty: To Maalis 07, 2013 6:30
Jahas, ilmeisesti C# on saanut eniten ääniä. :wink:
Eilen jo latailinkin visual studion ja tein jotain simppeleitä softia, vaikuttaa kyllä melko yksinkertaiselta.
Pitää vielä tutustua tarkemmin tuohon sarjaportin käsittelyyn.
MHi kirjoitti:Melkein oikeaksi USB-laitteeksi värkin saa kun kolvailee prossun kaveriksi RL232R:n joka on siis USB-RS232 -muunnin ja näkyy koneelle virtuaalisena sarjaporttina. Tuo sama piiri muten löytyy niiden valmiiden USB-sarjaporttipiuhojen sisältä.
eBaysta muutaman euron RS232-Bluetoothpalikka on myös aika tyyllikäs ratkaisu kun itse tietokoneeseen ei tarvitse kytkeä mitään mutta laite näkyy sarjaporttina.


Tuo RL232R onkin tuttu jo ennestään, mutta enpä ole tiennytkään tuollaisesta RS232-Bluetoothista. Sehän olisi varsin loistava ratkaisu, ei tarvitsisi vetää piuhaa. :)
Pitää tutustua enemmän, kiitoksia!

Jäsen
Jäsen
Viestit: 148
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:19
ViestiLähetetty: To Maalis 07, 2013 14:40
L18 kirjoitti:Tuo RL232R onkin tuttu jo ennestään, mutta enpä ole tiennytkään tuollaisesta RS232-Bluetoothista. Sehän olisi varsin loistava ratkaisu, ei tarvitsisi vetää piuhaa. :)
Pitää tutustua enemmän, kiitoksia!

Mulla on tämä mokkula http://viewitem.eim.ebay.fi/New-Wireles ... 5262637001
Helppoa kuin heinänteko. Käyttöjännitealue on joustava joten ei tarvitse tehdä tasonmuutoksia (3,3V <> 5v) Toimii kyllä tuolla 3,3 voltillakin vaikka spekseissä on 3,6 mutta tällöin ei välttämättä päästä suuriin nopeuksiin.
RX- ja TX-karvat suoraan prossun TX- ja RX-karvoihin (huom ristiin), BT-astukset koneelle kuntoon ja hoblaa, meillä on koneessa uusi sarjaportti ja langaton yhteys prossuun. Toki softat pitää olla molemmissa päissä :)
Avatar
Jäsen
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Heinä 29, 2011 23:00
ViestiLähetetty: Ke Maalis 20, 2013 16:15
Ite oon käyttänyt pythonia softien vääntöön. Se on aika helppo käyttöinen, mutta siinä tahtoo olla vain se .exe tiedosto ongelma. Kasittääkseni jos haluaa tehdä exe tiedoston, niin pitää pakata koko python kääntäjä siihen pakettiin.

Mhi, pystyykö tuota bt palikkaa käyttää prossun puolelta samalla tavalla, kuin RL232R-USB piiriä? :)

Jäsen
Jäsen
Viestit: 148
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:19
ViestiLähetetty: Ke Maalis 20, 2013 17:39
Niksa kirjoitti:Mhi, pystyykö tuota bt palikkaa käyttää prossun puolelta samalla tavalla, kuin RL232R-USB piiriä? :)

Jep, prossun puolelta se näyttää ihan normaalilta sarjaportilta (kuten myös tietokoneen puolelta). Lisäksi BT-palikka tottelee simppeleitä AT-komentoja joilla sitä voi konfiguroida. Voit vaihtaa nimen jolla se näkyy muille laitteille ja PIN-kodin voi säätää haluamakseen. Tiedonsiirtonopeus asetetaan myös AT-komennolla.

Palikka siis asentuu koneelle sarjaportiksi ja kun sarjaportin avaa, muodostuu yhteys automaattisesti kun laitteiden paritus on kerran tehty.
Avatar
Jäsen
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Heinä 29, 2011 23:00
ViestiLähetetty: To Maalis 21, 2013 11:07
Vau!:) Tämäpä hyvä. Taitaapa lähteä pari tollasta tilauksiin.

Kysynpä täässä vielä tämänkin:
Pystyyko älyluurilla(samsung s advance) ohjaamaan prossua tuon palikan kautta, jos softan vääntää luurille? Kun jos USB-kaapelilla se on vähän ongelmallista, vai onko bt:ssä sama ongelma?

Muutoin voisi selvittää netistäkin, mutta kun on niin hidas netti täällä Saksasa, niin en jaksa ruveta selaileen. :)

Jäsen
Jäsen
Viestit: 148
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:19
ViestiLähetetty: To Maalis 21, 2013 14:37
Pystyy kyllä. Käytännössä en ole vielä Android SDK:lla tuota ehtinyt toteamaan mutta kyllä se onnistuu.
Parhaillaan menossa olevassa harrasteluprokkiksessa olen vääntänyt prossun käyttöliittymän C#:lla tietokoneelle mutta Android-sovellus on myös tarkoitus tehdä.

edit:
Kokeilin tuota ja koodasin pienen testisoftan Androidille. Nätisti kulkee data ilmojen halki kännykän ja prossun välillä.

Paluu Mikrokontrollerit ja ohjelmointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa