Tiedote ylläpidolta:

Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.

Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.

Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.

Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.

Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.

-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com


HP54602B 150MHz digiskooppi

Keskusktelua mittalaitteista, testaamisesta, vianetsinnästä ja työtekniikoista

Valvoja: Moderaattorit


Kokelas
Kokelas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 19, 2013 0:47
ViestiLähetetty: Ma Elo 19, 2013 10:15
Olisko otsikonmukaisesta digiskoopista mihinkään?
Ja onko taajuusalue riittävä?
Hintaa tollasella olis 180e

Tarkoitus olisi aloittaa elektroniikkaharrastus vähän vakavammin kun tähänmennessä jotain pieniä rakennussarjoja tehnyt silloin tällöin ja onhan mulla jonkun verran sähkö/elektroniikka alan koulutustakin mutta silloin kiinnosti enemmän muut asiat kuin koulunkäynti.

Lähinnä tarkoitus rakennella audiolaitteita ja soittimia.

Juotoslaitteet, labrapoweri ja yleismittarit löytyy jo joten skooppi olis varmasti seuraava hankinta.

Kokenut jäsen
Kokenut jäsen
Viestit: 200
Liittynyt: La Loka 17, 2009 1:44
ViestiLähetetty: Ma Elo 19, 2013 11:21
Tulee sellainen vaikutelma, että olet menossa perse edellä puuhun. Elektroniikkaharrastus on enemmän tekniikkalaji kuin välineurheilua. Ei kannata ostaa mittalaitteita, jos ei tiedä mitä tarvitsee.

Tarkoittaako autosoittimien rakentelu esim. CD soittimen rakentamista vai jakosuotimen rakentamista? Audiosignaalin tutkimiseen ei ihmeellistä skooppia tarvita. Jos taas tutkitaan nopeaa digisignaalia, niin vaatimustaso nousee valtavasti. Tärkeintä on kuitenkin opetella teoriapuolen perusteet haltuun.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 476
Liittynyt: La Helmi 03, 2007 11:36
ViestiLähetetty: Ma Elo 19, 2013 19:40
Muuten tuo on varmaan ihan ok ja laadukaskin mutta tämä skooppi kuuluu vielä niihin joissa ei niin kauheasti ole näytenopeutta kaistaan nähden joten single-shot-kaistanleveys jää aika vaatimattomaksi. Tietenkin jatkuvilla signaaleilla tuo ei haittaa mitään. Suosittelen tsekkaamaan Rigolin DS2000-sarjan, joka on nykyään varmaan hyvä vaihtoehto, siihen kun löytyy helppo konsti päivittää se halvin 70 MHz malli (DS2072) 200 MHz malliksi. Jos tuo tuntuu liian kalliilta niin sitten löytyy Owonilta ja Hantek/Tekwayltä halvempia malleja, mutta ennen kuin niihin laittaa rahansa niin kannattaa hetki miettiä tuleeko sen käyttöliittymän kanssa toimeen. Tai sitten tietysti se halvin Rigol, 1052E.

Mikään noista tuskin on kauheaa yliampumista harrasteisiin, sanotaan näin että töissäkin on useimmiten pärjännyt 100 MHz kaistalla, mutta ehkä joku 300 MHz alkaa olla jo semmoinen että laajempaa kaistaa kaipaa enää kovin harvoin. Sitten kun kaipaa niin pitää ollakin reilusti yli 1 GHz. Nousuaika ja kaistanleveyden välillä pätee suhde 0.35/kaistanleveys, eli 300 MHz kaistanleveydellä saadaan joku 1 ns nousuaika. Sitten oma lukunsa on mittapäät mutta jätän sen luennon toiseen kertaan.

Mutta tässä taidettiin olla tekemässä audiolaitteita. Silloin tuo mainittu DS2072-rigol on hyvä valinta, siitä löytyy 500 µV/div-herkkyys (saattaa tosin olla skaalattu) jota ei välttämättä digipuolella löydy kovin helpolla.

t. Janne

Kokelas
Kokelas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 19, 2013 0:47
ViestiLähetetty: Su Elo 25, 2013 22:28
Tarkoitus oli vaan päästä tuossa hankinnassa mahdollisimman halvalla mutta kuitenkin saada sellainen laite ettei ole ihan karvalakkimalli joka joutaa heti vaihtoon.
Itse asiassa olin yleismittaria päivittämässä alunperin laadukkaaseen malliin mutta täällä yleismittarikeskustelussa joita lueskelin suositeltiin ostamaan edullinen skooppi ennemmin.

Ostin tuon huuto.netistä pois kuleksimasta. Ja mielestäni en paljoa tolla hinnalla hävinnyt vaikka olisi mulle puoliturha kapistus

Tarkoitus olis siis oikein soittimia koittaa rakentaa omaan kättöön eli syntikkamoduuleita ja sen sellaisia ääntä päästäviä vekottimia.

Guru
Guru
Viestit: 636
Liittynyt: Pe Tammi 12, 2007 10:23
ViestiLähetetty: Ma Elo 26, 2013 7:27
Siihen ei kummosta skooppia tarvii ja tuo välttää sinulle tuohon tarjkoitukseen vallan mainiosti. Pahin paikka taitaa olla jos virtalähteen teet hakkurista ja sitä alat mittailemaan, muut osaset toimii aika matalilla taajuuksilla (analogi syntsillä) SIt jos digi syntikoita alat vässän, niin tarvii skoopiltakin vähän enemmän.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 476
Liittynyt: La Helmi 03, 2007 11:36
ViestiLähetetty: Ma Elo 26, 2013 22:11
Joo siis toimiihan tuo toki ja laadukas pelikin vielä. Mutta jos ei ole paljoa kokemusta skoopeista niin tuon kanssa voi helposti haksahtaa kun mittaus näyttääkin jotain hassua johtuen tuosta "equivalent-time sampling":ista. Kannattaa ennen kuin tekee mitään erikoisen tärkeitä juttuja, kokeilla vähän miten erilaiset signaalit näkyy siinä. Tosin audiotaajuuksilla ei liene niin nuukaa, ennemminkin kohina on se millä voi olla merkitystä. Siinä mielessä analogiset skoopit on kivoja kun niissä se kohina ei näy niin selvästi.

t. Janne

Paluu Työtekniikat, työvälineet, mittalaitteet ja testaus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron