Minkälainen vastuspakki teillä on ?
Riittääkö E3:n vakiosarja alkuun ?
Ja onko minulla E3:n sarja, kun omistan seuraavilla arvoilla olevat vastuslajitelmat ?
1, 10, 22, 47, 100, 220, 470, 680, 1k, 2k2, 4k7, 6k8, 10k, 22k, 47k, 68k, 100k, 220k, 480k, 680k ja 1M.
Lähde:
http://huhtama.kapsi.fi/ele/index.php?si=ml02.sis
Riittääkö vastuslajitelmani elektroniikan alkeisiin ?
Tiedote ylläpidolta:
Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.
Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.
Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.
Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.
Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.
-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com
Vastus- ja kapasitanssiarvot ja dekadi
Valvoja: Moderaattorit
8 viestiä
• Sivu 1/1
Ei sillä lajitelmalla mitään tee ellei tarkoituksesi ole vain esitellä komponentteja. Oletko löytänyt kytkennän jonka haluaisit tehdä, sehän se ratkaisee mitä vastuksia tarvitset. Sitten puuttuukin enää nippu muita erilaisia passiivisia ja aktiivisia kmponentteja, koekytkentälevy, hyppylankoja, liittimiä ja virtalähteet.
Jostainhan on aloitettava kuitenkin, matematiikka helpottaa siinä kun tarvitsee tietyn kokoisen vastuksen esimerkiksi. Osaisitko tehdä noista pakistasi löytyvistä osista esimerkiksi n. 400ohmin yhdistelmän? Tämä voisi olla hyvä startti, sitten osaat arvostaa vastuslajitelmaasi. Tarvitsetko vinkkejä? Kari Espoo, Finland
|
|
Ei kyseessä ole yksittäisestä projektista vaan miljoonalootaan sopivat täydennykset vastusten osalta. Tarvitsen vain Arduinon kaveriksi joitain yleisimpiä vastuksia, ettei heti ensimmäiseksi tarvitse hypätä kaupassa käymässä. Vastuksissa olen huomannut, että niitä tarvii vähän joka paikkaan, eikä yleensä ole riittävän huolellinen elektroniikkaa ostamassa.
Kaikkea tuollaista sälää löytyy. (Ehkä kelat puuttuu.)
Yksinkertaisimmillaan 400 tulee laittamalla 4x100 sarjaan. Luultavasti riittävän tarkkaan tulee... 1k + 680 rinnan ?
Ok. 4k7:ää tarvitaan DS18B20:n lämpöanturin kaveriksi. Käsittääkseni 220 sopii ledin kylkeen (5V). 1M riittää nostamaan painonapin painalluksen takaisin ylös, niin ei tarvitse Arduinossa nostaa sitä softalla. 100k sopineen transistorin Base:n ja (Arduinon) data-pinnin väliin.
Vinkkejä toki olen valmis saamaan. Olisin kiinnostunut sopivasta aloittelijan komponenttipakasta mikrokontrollerien (Arduinojen) kaveriksi. Tällä hetkellä noiden vastusten lisäksi on: Ledejä, DS18B20 - anturi DHT11 - anturi TSOP 2838 - 38 kHz:n IR-vastaanotin mini passiivi-kaiutin painikkeita HC-SR04 - ultraäänimoduleita Reed-kytkimiä 4x7 - Segmentti led-näyttö Releitä (Valmiissa paketissa. (Siis intekroituna transistorit ja diodi)) Potentiometrejä ainakin 1 (MAX232 - moduli kannattaako ostaa, vai tyytyä Arduinon USB-viritelmään ?) Pääseekö näillä elektroniikka-harrastuksen alkuun, vai pitääkö vielä jotain tärkeetä ostaa ? Tarvittavan virran voineen varastaa USB-tiittimestä joko tietokoneesta tai kännykän virtapankista. |
|
Jospa muotoilisin uudestaan...
Onhan se kiva että on komponentit joka lähtöön olemassa, mutta olet varmaan huomannut että joitain komponentteja kertakaikkiaan vaan tarvitsee enemmän kuin toisia. 1M vastus on aika iso ylös- tai alasvetoon, mutta toiminee, kaikki on kuitenkin suhteellista, eli riippuu täysin muusta kytkennästä. Virta ratkaiseen monesti, ja sitten päästäänkin pikaisesti ohmin lakiin, eli ledillekin tuo mainitsemasi vastus saattaa olla väärä. Jos ohmin laki on hanskassa niin olet jo aika vahvoilla estääksesi erilaisten itsetuhoskenaarioiden toteutumisen kytkennöissä. Minä en ole kuitenkaan expertti millään osa-alueella, mutta keskustelun ylläpitämiseksi ja laajentamiseksi otan kyllä kantaa, ja otan myös mielelläni opikseni. ![]() Kuten sanottu, virta ratkaisee joskus, jännite toisinaan määrää asioita, oluen määrä on oleellisin, yksi liikaa ja savu nousee jostain... Kari Espoo, Finland
|
|
Toimineen ainakin lähes muilla väreillä kuin sinisillä tai valkoisilla. Saattaa olla toimia niilläkin. Niissä kun on korkeampi kynnysjännite. IR-ledeistäkään en menisi takuuseen. Huomioitavaa on myös se, että määrittelin jännitteeksi 5 V.
Ohmin lain perusteet osaan ainakin osittain. Pitää pysyä hitusähköissä niin ei ole vaarallista. Siis alle 50 V:n ja 5 A:n.(Joku voi tarkentaa, jos tässäkin menin metsään ![]() ![]()
Olut ja sähkötyöt, vaikkakin hitusähkö ei sovi yhteen. Ehkä säätämisen jälkeen voi ottaa oluen tai pari. |
|
Espoo, Finland
|
|
Releille ja kytkimille ja etenkin reed releille tartteen arduinon kanssa kondenssaattoreita... Muuten Arduino lukee kykmien asennon vaihtumisen useaan kertaan ja et koskaa tiedä mikä on lopullinen tulos...
|
|
Toimii kuten oletinkin eli ledi syttyy. Toki jos ledejä tarvii useamman päälle kerrallaan, pitää vastusta pienentää tai jännitettä suurentaa.
Tuttu ongelma, ja se on tosiaan helpoin toteuttaa raudalla. |
|
8 viestiä
• Sivu 1/1
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa